za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma Zakon o dječjoj zaštiti – prečišćeni tekst („Službeni glasnik Republike Srpske“, br. DEJTONSKI SPORAZUM. Home · DEJTONSKI SPORAZUM Sengenski sporazum · [Don Miguel Ruiz] – Peti Sporazum Sa Samim Sobom. U isto vrijeme, potrebno je istaći da je Dejtonski sporazum implicintno stavio Bosnu i U isto vrijeme, tekst sporazuma je bio dovoljno jasan i precizan u svojoj.

Author: Bragal Aragar
Country: Morocco
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 6 February 2007
Pages: 148
PDF File Size: 8.4 Mb
ePub File Size: 20.89 Mb
ISBN: 750-6-90802-827-5
Downloads: 7013
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gardarg

Ako se prije toga ne postigne nagodba, sporovi u vezi s tumacenjem dejtonsii primjenom ovog sporazuma rjesavat ce se izmedju Hrvaske i predstvnika NATO-a diplomatskim sredstvima. Bosna i Hercegovina moze izdati putovnice drzavljanima kojima nisu izdane putovnice od strane nekog od entiteta. Postojat ce izvrsni sluzbenik, kojeg ce zajednicki postaviti Ombudsman i predsjednik Vijeca, a bit ce odgovoran za sve neophodne administrativne dogovore u smislu prostorija i osoblja.

Osoblju IPTF-a omogucit ce neodgodiv i potpuni pristup svakom mjestu, osobi, djelatnosti, postupku, evidenciji ili nekoj drugoj stvari ili dogadjaju u Bosni i Hercegovini, kako to IPTF bude trazio tijekom izvrsavanja svojih duznosti po ovom Sporazumu. Njegove ce djelatnosti koordinirati Visoki predstavnik kako je navedeno u Aneksu 10 Opceg okvirnog sporazuma. Sastav l Komisija se sastoji od devet 9 clanova. NATO ce biti izuzet od dostavljanja popisa ili druge uobicajene carinske dokumentacije o osoblju, vozilima, plovilima, letjelicama, opremi, materijalima i namirnicama pri ulazu, izlazu ili prijelazu teritorija Republike Bosne i Hercegovine u okviru potpore Operacije.

Pravila i propisi Komisija ce u skladu s ovim Sporazumom donositi pravila i propise potrebne za obavljanje njenih funkcija. One ce takodjer nastojati olaksati slican pristup izbornom postupku na razini nizoj od drzavne.

Ni u kojem slucaju optuzbe za kaznena djela ne mogu biti podignute iz politickih ili drugih neodgovarajucih razloga ili radi sprijecavanja primjene amnestije. U onoj mjeri u kojoj to bude moguce problemi ce se rjesavati odmah medjusobnim sporazumom. Drago mi je sto s tim u vezi u ime vlasti i naroda BiH u pismu S. Na tim ce popisima zarobljenici biti identificirani narodnoscu, imenom, cinom ako ga imaju i internirskim ili vojnim serijskim brojem, u onoj mjeri u kojoj to bude primjenjivo.

To obuhvaca sudjelovanje vlada ukljucenih drzava, kao i sudjelovanje uglednih medjunarodnih strucnjaka koji bi bili imenovani prema dogovoru izmedju republika bivse Jugoslavije. Komisija ce imati sjediste u Sarajevu i moze imati, prema potrebi, urede na drugim lokacijama. Vlada Savezne Republike Jugoslavije odobrit ce u tranzitu drzavama koje nisu clanice NATO-a i njihovom osoblju koje sudjeluje u Operaciji iste povlastice i imunitete koji su ovim sporazumom odobreni drzavama clanicama NATO-a i njihovom osoblju.

Related Posts  ACRA ESCALA DE ESTRATEGIAS DE APRENDIZAJE PDF

Vlasti Savezne Republike Jugoslavije prihvatit ce kao valjane, bez placanja pristojbe ili naknade, vozacke dozvole koje osoblju NATO-a izdaju njihove drzavne vlasti. Konvencija u svezi sa statusom izbjeglica,i njezin Protokol, Tesko oruzje odnosi se na sve tenkove i oklopna vozila, sve topnistvo kalibra 75 mm i vise, sve minobacace kalibra 81 mm i vise, te sve protuzrakoplovno oruzje kalibra 20 mm i vise. Republika Bosna i Herzegovina, cije ce sluzbeno ime od sada biti “Bosna i Hercegovina”, nastavlja svoje pravno postojanje prema medjunarodnom pravu kao drzava, uz prilagodbu njezina unutarnjeg ustroja prema ovdje sadrzanim odredbama te unutar njezinih medjunarodno priznatih granica.

Ne smiju se poduzimati nikakve umjetne promjene, osim sporazumom medju Strankama. Komisija se sastoji od dva dijela: Milosevica ova recenica glasi: Osnivanje Komisije Stranke ovime osnivaju neovisnu Komisiju za prognanike i izbjeglice Komisiju. Predsjednik predlaze i doministre koji nisu iz istog konstitutivnog naroda kao njihovi ministri koji preuzimaju duznost nakon potvrde od strane Zastupnickog doma. Privremena izborna komisija 1 Pravila i propisi.

Vozila, plovila i letjelice upotrebljene u potpori Operacije nece podijegati zahtjevima u pogledu dozvola ili registracije, niti komercijalnom osiguranju.

ニュー田代オートキャンプ場 -山梨県道志村 森の中の閑静なキャンプ場- | Mini-Blog HOWTO

NATO, njegova imovina i sredstva uziat ce nadalje povlastice i imunitete navedene u toj konvenciji te kako je navedeno u ovom sporazumu. NATO-u ce biti dopusteno uvoziti i izvoziti, bez carine ili drugih ogranicenja, opremu, namirnice i materijale potrebne za Wporazum, s time da ce NATO sluzbeno koristiti navedenu robu ili je prodavati u vojnim trgovinama ili kantinama za splrazum NATO-a.

Bosna i Hercegovina demokratska je drzava koja funkcionira na nacelima pravne drzave te ima slobodne i demokratske izbore. Dom naroda i Zastupnicki dom. Vojno osoblje NATO-a ce u svim okolnostima te u svako doba podlijegati iskljucivoj jurisdikciji svojih odgovarajucih drzava u odnosu na svaki krivicni dejgonski disciplinski prekrsaj sto ga eventualno pocini te,st Republici Bosni i Hercegovini. Vlasti Republike Bosne i Hercegovine olaksat ce svim primjerenim sredstvima sve pokrete osoblja, vozila, plovila, letjelica, opreme ili materijala preko koristenih luka, zracnih luka ili cesta.

One stoga pozivaju promatrace iz svih ostalih drzava clanica KESS i sve odgovarajuce privatne ustanove i organizacije koje to eventualno zele na promatranje tijeka postupka nacionalnih izbora u mjeri dopustenoj zakonom. Na zavrsetku posrednih pregovora o sporazumu o miru za BiH u bazi Wright-Patterson Statuta toga suda ; kao i svim drugim organizacijama kojima mandat u svezi ljudskih prava ili humanitarnog prava dodijeli Vijece sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Related Posts  E MU XBOARD 25 MANUAL PDF

Odredbe Konvencije o povlasticama i imunitetima Ujedinjenih Naroda od Parlamentarna skupstina Parlamentarna skupstina ima dva doma: Radi razrade detalja za Operaciju, uzimajuci u obzir i njezin daljnji razvoj, mogu se zakljuciti dodatni aranzmani. U tom smislu, te kako bi smanjio opasnost za civilni promet, IFOR ce imati pravo upravljati pokretima vojnog i civilnog prometa obaju entiteta dejtomski tim rutama.

Stranke se obvezuju da ce u tome u potpunosti suradjivati s OESS-om i olaksavati redovne inspekcije drugim Strankama. Osoblje NATO-a imat ce pravo, zajedno sa svojim vozilima, plovilima, letjelicama i opremom, na slobodan i nesmetan prolaz i nesmetan pristup u cijeloj Republici Bosni i Hercegovini, ukljucujuci zracni prostor i teritorijalne vode Republike Bosne i Hercegovine. Posebice, slijedom te Rezolucije na teritoriju BiH bit teekst odmah zatvoreni svi zarobljenicki logori a predstavnicima Medjunarodnog odbora Crvenog kriza bit ce dopusteno I popisati sve osobe zadrzane protiv njihove volje i II posjetiti svako mjesto koje smatraju vaznim.

Na zahtjev Povjerenika IPTF-a Stranke ce pruziti dodatne informacije, ukljucujuci one koje se odnose na uvjezbanost, radno iskustvo ili dosadasnji rad sluzbi i osoblja eejtonski primjenu zakona. Stranke ce omoguciti protok informacija potrebnih izbjeglicama i prognanicima, kako bi oni mogli informirano prosuditi o lokalnim uvjetima za povratak. U roku od sest mjeseci nakon prvog sazivanja Parlamentarne skupstine, a na zahtjev bilo kojeg clana Predsjednistva, Parlamentarna skupstina razmatrat ce opoziv takvog medjunarodnog ugovora.

Republika Srpska (1992–1995)

Odluke komisije donosit ce se vecinom glasova njenih clanova. U ime Republike Hrvatske zelim Vas uvjeriti da ce Republika Hrvatska poduzeti sve potrebne korake, u skladu sa suverenitetom, teritorijalnom cjelovitoscu i politickom neovisnoscu BiH, kako bi osigurala da osobe ili organizacije u BiH, koje su pod njezinim nadzorom ili na koje ona ima utjecaja, postuju u potpunosti i pridrzavaju se odredaba ranije spomenutih aneksa.

Slijedeci dokumenti smatraju se sastavnim dijelom mirovnog sporazuma o BiH: